Er zijn veel mensen die niet genoeg natuurlijke vitaminebronnen in hun voeding hebben en daardoor een tekort aan één of meerdere vitamines hebben. Natuurlijk is het mogelijk om vitaminesupplementen te kopen om eventuele tekorten te verhelpen, maar voor de meeste mensen zou het mogelijk moeten zijn om het grootste deel van hun aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines uit natuurlijke vitaminebronnen te halen. De sleutel tot het binnenkrijgen van de juiste hoeveelheid vitamines uit natuurlijke vitaminebronnen is een gezond en evenwichtig dieet.
Er zijn bepaalde diëten, zoals vegetarisch, die een beperkt aantal natuurlijke vitaminesupplementen leveren en daarom kan een supplement nodig zijn. Ook kan het nodig zijn om de benodigde inname van deze natuurlijke vitaminebronnen in bepaalde periodes te verhogen en kan een supplement de beste optie zijn. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van elk van de verschillende soorten vitamines en hun beste natuurlijke vitaminebronnen, zodat iemand er zoveel mogelijk van kan opnemen in zijn gewone dieet. In water oplosbare vitamines kunnen niet worden opgeslagen in het lichaam en moeten dagelijks worden aangevuld, dus natuurlijke vitaminebronnen voor deze vitamines zijn het meest essentieel om te weten.
Hieronder vind u een lijst met voedselbronnen die geassocieerd worden met elke belangrijke vitamine. Overweeg om deze voedingsmiddelen aan uw dieet toe te voegen om uw algehele voeding te verbeteren.
Natuurlijke bronnen van vitamine A zijn boerenkool, spinazie, mango en guave, maar ook rundvlees, kip, vis, kaas en eieren.
Natuurlijke vitamine B1 bronnen zijn biergist, volle granen, zwarte stroop melasse, bruine rijst, orgaanvlees en eigeel.
Natuurlijke vitamine B2 bronnen zijn biergist, volle granen, peulvruchten, noten, orgaanvlees en zwarte stroop melasse.
Natuurlijke vitamine B3-bronnen zijn mager vlees, gevogelte en vis, biergist, pinda’s, melk, rijstzemelen en aardappelen.
Natuurlijke vitamine B4 bronnen zijn eierdooiers, orgaanvlees, biergist, tarwekiemen, sojabonen, vis en peulvruchten.
Natuurlijke vitamine B5 bronnen zijn orgaanvlees, eidooiers, peulvruchten, volle granen, tarwekiemen, zalm en biergist.
Natuurlijke vitamine B6 bronnen zijn vlees, volle granen, orgaanvlees, biergist, biermelasse en tarwekiemen.
Natuurlijke vitamine B7 bronnen zijn eierdooiers, lever, ongepolijste rijst, biergist, sardines, peulvruchten en volle granen.
Natuurlijke vitamine B8 bronnen zijn volkoren granen, citrusvruchten, melasse, vlees, melk, noten, groenten en biergist.
Natuurlijke vitamine B9 bronnen zijn donkergroene bladgroenten, orgaanvlees, wortelgroenten, oesters, zalm en melk.
Natuurlijke vitamine B12 bronnen zijn orgaanvlees, vis, varkensvlees, eieren, kaas, melk, lam, bananen, kelp en pinda’s.
Natuurlijke vitamine B13 bronnen zijn wortelgroenten en vloeibare wei.
Natuurlijke vitamine B15 bronnen zijn biergist, zeldzame steaks, bruine rijst, zonnebloem-, pompoen- en sesamzaad.
Natuurlijke vitamine B17 bronnen zijn hele pitten van abrikozen, appels, kersen, perziken en pruimen.
Natuurlijke vitamine C-bronnen zijn citrusvruchten, koolfamilie, chilipepers, bessen, meloenen en asperges.