Een hoge dosis antioxidanten heeft extreem gunstige effecten op het lichaam. Het is bijna onmogelijk om er te veel van binnen te krijgen. Allereerst zijn de antioxidanten in broccolikiemen geweldig om veroudering en celafbraak tegen te gaan, wat resulteert in een gezonder lichaam. Ze kunnen zelfs helpen om uw risico op kanker te verkleinen.
Er zijn maar weinig dingen die zoveel antioxidanten bevatten als broccolikiemen en daarom zijn veel mensen meegegaan in de huidige gezondheidsrage door ze te eten. Het gaat niet alleen om broccolikiemen; van groene thee tot vitamine C, antioxidanten zijn tegenwoordig het belangrijkste op het gebied van gezondheid. En dat is geen wonder.
Een van de gezondste manieren om deze kleine dynamo’s te consumeren is door thuis zelf broccolikiemen te kweken. Hoewel u dezelfde nuttige antioxidanten in volgroeide broccoli kunt krijgen, hebben broccolikiemen het voordeel dat ze 50 keer de hoeveelheid van volgroeide planten bevatten. Een ander voordeel van het kweken van broccolikiemen in plaats van ze te kopen is de veiligheid.
En u hoeft ze ook niet gewoon te eten, alsof het medicijnen zijn. Broccolikiemen zijn heerlijk in salades, over rijst, gemarineerd en geserveerd met kip en in vele andere culinaire combinaties. Ze kunnen overal worden gebruikt waar taugé voor nodig is. Natuurlijk zijn er mensen die gewoon niet van de smaak van broccolischeuten houden.
Voor hen is er broccolischextract. Zelfs als u ze wel lekker vindt, is dit extract misschien de logische keuze voor jou. Als u niet zoveel ruimte hebt om planten te kweken, heeft broccolikiemenextract het voordeel dat u een enorme dosis in kleine, betaalbare pillen kunt stoppen.
Voordat u een heel pallet broccolikiemen gaat kopen, moet u natuurlijk wel bedenken dat dit slechts één manier is om antioxidanten binnen te krijgen die uw lichaam helpen en u kans op kanker verkleinen. Ze zitten niet alleen in thee en multivitaminen, maar ook in de meeste groene bladgroenten, hoewel niet in dezelfde dosis als in broccolikiemen.