Close Menu

    Subscribe to Updates

    Get the latest creative news from FooBar about art, design and business.

    What's Hot

    Koraalcalcium – uw Bron voor dit Noodzakelijke Mineraal?

    29/05/2025

    Koraalcalcium – het Levenselixer?

    28/05/2025

    COPD Medicatie

    27/05/2025
    Laatste Nieuws
    • Koraalcalcium – uw Bron voor dit Noodzakelijke Mineraal?
    • Koraalcalcium – het Levenselixer?
    • COPD Medicatie
    • Controversiële aspecten van Fibromyalgiepijn
    • Pijn Beheersen zodat het u niet Beheerst
    • Veiligheidstips voor Contactlenzen
    • Kamilleolie: Welke Kamille is wat?
    • Complicaties als Gevolg van Zure Reflux
    Ecoviva
    • Home
    • Fitness
    • Medisch
    • Mentale Gezondheid
    • Persoonlijke Verzorging
    • Vitaminen & Mineralen
    • Voeding
    Ecoviva
    Home»Voeding»Minder vet betekent meer Koolhydraten
    Voeding

    Minder vet betekent meer Koolhydraten

    04/01/2025Geen reacties3 Min Leestijd
    Facebook X Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp VKontakte Email
    Deel
    Facebook X LinkedIn Pinterest Email

    De afgelopen dertig jaar hebben voedingsdeskundigen en de voedingsindustrie als geheel het idee omarmd om onze vetinname te verlagen. Dit was een direct gevolg van de informatie die door de overheid werd gepubliceerd en die minder consumptie van eieren stimuleerde vanwege de cholesterol die in eieren zit. Na die specifieke informatie begonnen artsen te ontdekken dat we meer cholesterolproblemen kregen als we vet consumeerden. De logische conclusie: vet moet wel slecht voor u zijn. En zo groeide een hele generatie op met vetvrij voedsel. Een hele generatie groeide op met het geloof dat vet ons dik maakte, onze slagaders verstopte en in het algemeen een slechte gezondheid veroorzaakte.

    Wat velen van jullie zich niet realiseren is dat vet onze voeding op smaak brengt. Als u het vet verwijdert, verwijdert u een groot deel van de goede smaak. Dus wat deden we? We gingen koolhydraten gebruiken om het smaakverlies van het voedsel te compenseren. Als u het vet verwijdert, moet de smaak kunstmatig in het voedsel worden geïnjecteerd. Het eindresultaat is voedsel met meer koolhydraten, maar minder vet. Vandaar al die prachtige etiketten met de claim “vetvrij”, maar zonder het hogere gehalte aan koolhydraten te vermelden.

    Nu is er een hele voedingsindustrie ontstaan rondom vetarme of vetvrije voedingsalternatieven. Deze bedrijven hebben grote hoeveelheden geld geïnvesteerd in de productie van deze voedingsmiddelen en zullen niet in staat of bereid zijn om zich om te draaien. Het is vanwege de bedrijfsinvesteringen dat de huidige kennis over het “goede” vet zo lang is onderdrukt. Het is een heel duur stukje kennis dat vandaag de dag wordt doorgegeven aan het publiek. Zo duur dat sommige bedrijven failliet zouden gaan als ze hun voedselverwerking zouden proberen om te draaien.

    Wat is dan het nadeel van koolhydraatrijk voedsel? Nou, een deel van de afweging is dat koolhydraten tijdens het spijsverteringsproces snel in suiker veranderen. Wat gebeurt er als de suikerspiegel te snel te hoog wordt? Diabetes zou het nummer één slechte effect zijn. Andere gevolgen zijn insuline-gerelateerde problemen met de alvleesklier en hyperactiviteit bij jong en oud. Diabetes is de laatste vijfentwintig jaar toegenomen en is waarschijnlijk rechtstreeks terug te voeren op onze verhoogde koolhydraatinname.

    Als u bedenkt dat voedingslobbyisten en farmaceutische lobbyisten twee van de grootste lobbygroepen zijn die er bestaan, is het verbazingwekkend dat dit nieuws ooit het grote publiek heeft bereikt. Maar het is gebeurd en het zal een bron van onderzoek en bezorgdheid blijven nu veel babyboomers ouder worden en gezondheidsproblemen krijgen door de hoge koolhydraatconsumptie.
    Minder vet was niet het antwoord dat velen dachten. Het blijkt dat we veel beter af zouden zijn geweest als we ons voedsel hadden gelaten zoals het was en miljarden dollars hadden gestoken in de bewegingsindustrie. Er is een gebied waar de hele bevolking baat bij zou hebben gehad: meer lichaamsbeweging.

    koolhydraten vet
    Deel Facebook X Pinterest LinkedIn Tumblr WhatsApp Email
    Vorige ArtikelStofwisseling: Kunnen we het Beinvloeden?
    Volgende Artikel Rechtshandigen vs Linkshandigen: Wie is Gezonder?

    Gerelateerd

    Wat u moet Weten over Boulimia

    26/04/2025

    Blauwe Bosbes Bestrijdt Nachtblindheid en andere Ziekten

    23/04/2025

    Astragaluswortel – Kan het u Helpen u beter te Voelen?

    14/04/2025

    Broccolikiemen – het Antioxidantenwonder van de Natuur

    29/03/2025

    Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren.

    Nieuwste Artikelen
    Vitaminen & Mineralen

    Koraalcalcium – uw Bron voor dit Noodzakelijke Mineraal?

    29/05/20250

    Koraalcalcium wordt gebruikt als voedingssupplement. Elke dag voldoende calcium binnenkrijgen is een essentieel onderdeel van…

    Koraalcalcium – het Levenselixer?

    28/05/2025

    COPD Medicatie

    27/05/2025

    Controversiële aspecten van Fibromyalgiepijn

    26/05/2025
    Uitgelicht

    Bewegen en Spelen: wat leren we?

    18/12/2024

    Kan Lijnzaad Hartaandoeningen Voorkomen?

    30/04/2025

    Koraalcalcium – het Levenselixer?

    28/05/2025

    Top Tien Manieren om Migraine te Vermijden

    22/04/2025
    Over Ons
    Over Ons

    Ecoviva is uw vertrouwde bron voor het laatste nieuws en interessante informatie over gezondheid, medische aandoeningen, lichaamsbeweging, voeding, en vitaminen/mineralen.

    Facebook X
    Niet Te Missen

    Een Remedie voor Bijziendheid – Radiale Keratotomie

    21/03/2025

    Kan Toxisch Shock Syndroom Iedereen Treffen?

    02/05/2025

    7 Veelgestelde Vragen over Ooglaseren

    04/03/2025
    Lees Ook

    Het Recept Voor Droge Huidverzorging

    20/11/2024

    De Cellulitis Checklist

    11/05/2025

    Astigmatisme – Oorzaak van Wazig Zicht

    13/04/2025
    • Home
    • Over Ons
    • Contact
    • Privacybeleid

    Typ hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk op Esc om te annuleren.