De vegetarische manier van eten kan een zeer gezonde stijl van eten zijn. van eten. De regels voor gezond eten gelden nog steeds, hoewel u variatie, evenwicht en matigheid moet toevoegen.
Een vegetariƫr is iemand die alle soorten vlees vermijdt, of het nu hamburgers, hotdogs, kip of zelfs vis is. Vegetariƫrs worden soms ook ingedeeld naar het soort voedsel dat ze wel of niet willen eten. Bijvoorbeeld, Lacto-ovo vegetariƫrs vermijden dierlijk vlees, maar ze toch eieren en de meeste zuivelproducten eten. Een veganist aan de andere kant, vermijdt al het voedsel dat ook maar een spoor van dierlijke oorsprong heeft.
Omdat ze geen vlees eten, vragen vegetariƫrs zich vaak af zich vaak af hoe ze genoeg eiwitten binnenkrijgen. Hoewel u het niet beseft, consumeert de gemiddelde Nederlander eigenlijk meer eiwitten dan hij eigenlijk nodig heeft. Voor de lacto-ovo vegetariƫr zijn zuivelproducten een uitstekende bron van eiwitten. Veganisten aan de andere kant halen hun eiwitten uit noten, zaden en sojaproducten.
Wat bonen betreft, zijn er verschillende om uit te kiezen, waaronder groene of rode linzen, pinda’s, spliterwten, erwten, pinto, soja, kidney en nog veel meer. En dan hebben we kidneybonen in
chili, gebakken bonen in Mexicaanse gerechten, rode bonen en rijst en pintobonen. Hoewel sommige bonen goed smaken zoals ze zijn, zijn andere verkrijgbaar met verschillende smaken om hun smaak te verbeteren. Noten bevatten veel eiwitten, maar ze leveren veel meer vet dan bonen, wat Dit betekent dat u ze met mate moet eten. Met een kopje gekookte bonen, krijgt u dezelfde hoeveelheid eiwitten als het eten van 60 gram vlees!
De voedingsstoffen die belangrijk zijn voor veganisten, die alle soorten dierlijk voedsel vermijden, zijn vitamine B12, calcium en vitamine D. In het gemiddelde Nederlandse dieet is de primaire bron voor B12 dieren. Om een adequate inname van B12 te hebben, moeten veganisten regelmatig vitamine B12 supplementen of voedingsmiddelen consumeren die vitamine B12 bevatten, zoals sojaproducten of melk.
Voor calcium kunnen veganisten vertrouwen op sinaasappelsap of soja sojamelk, omdat deze verrijkt zijn met calcium. Bonen en groene bladgroenten bevatten ook wat calcium.
Hoewel alle soorten vegetariƫrs vertrouwen op eenvoudige groepen, is het controleren van uw vitamine- en calciuminname iets wat u altijd moet doen. Dit is heel belangrijk om gezond te eten en gezond te blijven.
Het is vooral belangrijk voor vegetariƫrs om in de supermarkt creatieve maaltijden te vinden om zelf te maken (of maaltijden die in de magnetron of oven kunnen). Een goede multivitamine kan uw gezondheid ook verbeteren.